Laat uw wapenschild ontwerpen en tekenen door Prisca Van Dessel

 

Heraldiek

Prisca Van Dessel is gespecialiseerd in heraldiek en ornamenten. Zowel een familielid als vereniging kan in deze bijzondere zaak zijn of haar eigen wapenschild laten ontwerpen, tekenen en uitvoeren.

 

Prisca Van Dessel is geaggregeerd tekenaar

-          Vlaamse Heraldische Raad (burgerwapens)

-          Raad van Adel

 

 

Uw wapenschild in stappen

Uw identiteit symbolisch tot uiting brengen in een wapenschild? Dan moet u enkele stappen doorlopen, zoals het samenstellen van een aanvraagdossier met beschrijving, motivering en schets voor de Vlaamse Heraldische Raad. Lees zeker even de brochure.

Wapenschilden raadplegen?

Via de databank van heraldiek in Vlaanderen kunt u de reeds vastgestelde wapens en vlaggen raadplegen: https://heraldiek.onroerenderfgoed.be/lijst

 

U hoeft enkel te zoeken op gemeente, familienaam of trefwoord. Enkele werken van de hand van Prisca Van Dessel bekijken? Zoek dan zeker even op Messelier, Janssen, Santolaria-Lopez, Caekelbergh, de Vlam, Verhelle Yvan, Verschelden, Demeester, Balemans,  Lombaert, Van Camp, Van Oostende, Bosteels, Boon....

 

Deze wapenschilden worden op de brief zelf geschilderd. De tekst wordt standaard geprint geleverd, maar kan ook in kalligrafie en bladgoud al dan niet op perkament.

 

Tijdschrift voor Heraldiek

Heraldicum Disputationes, het enige Vlaamse tijdschrift voor heraldiek,

publiceert nieuwe wapens, laat weten wat er actueel op heraldisch vlak gebeurt en gaat met interessante artikels iets dieper op de materie in.

 

Hoofdredacteur: Marc Van de Cruys, heraldisch specialist, tevens excellent digitaal ontwerper en auteur van oa het bekende naslagwerk:

HERALDIEK wapens kennen en herkennen.

 

Goudopdruk op leder en inbinden op maat is mogelijk in samenwerking met boekbinder Toon Van Camp;

http://bookworksinprogress.blogspot.be/

 

Aarzel niet Prisca Van Dessel te contacteren voor meer inlichtingen over heraldiek of ornamenten.